Ayurveda

feat-ayurveda

Wat is Ayurveda?

Ayurveda is een natuurlijke manier van leven, een systeem van geneeskunde die zijn oorsprong in India heeft en zich ontwikkeld over meer dan 5000 jaar. Het voorschrift van deze doktoren was eenvoudig: maak de keuzes die uw individuele balans en gezondheid ondersteunt. De grondbeginselen van van veel natuurlijke geneeskunde van onze tijd in het Westen hebben hun wortels in Ayurveda. Ayurveda omvat alle gezondheidsdisciplines en weeft hun in een geïntegreerde behandelplan voor elk individu. Het verenigt moderne ontwikkelingen en technieken samen met oeroude wijsheid. De meeste van de geneeskundige disciplines zijn te gespecialiseerd om een behandelplan te kunnen ontwikkelen dat omvat de eliminatie van de oorzaken, de behandeling van de conditie, herbouw van het lichaam, en de continu ondersteuning van een verjongingsprogramma.

Balans

Gezondheid betekent dat zowel lichaam als geest in balans is, in harmonie met zichzelf en met zijn omgeving.

De drie hoofdoorzaken van ziekte zijn:

  1. onwetendheid of niet in harmonie leven met de natuur
  2. de zintuigen te veel, te weinig of verkeerd belasten
  3. de veranderingen van leeftijd, de tijd van de dag of de seizoenen

6 Stadia

Ayurveda onderscheidt 6 stadia van de natuurlijk verloop van het ziekteproces van opeenhoping tot en met de manifestatie van de ziekte. De reguliere geneeskunde geeft echter aandacht aan slechts de laatste twee stadia namelijk, wanneer de symptomen van een echte ziekte zich al manifesteren, en behandelt ook alleen maar de symptomen.

Ieder medisch systeem heeft zijn beperkingen. Moderne reguliere geneeskunde net so als ayurveda. Modern geneeskunde is het beste optie wanneer er sprake is van acute noodgeval. Maar wanneer er sprake is van preventie en chronische ziektes, modern medicijn heeft zijn beperkingen, tegenover geneeskunde die door duizenden jaren door heeft bewezen zijn effectiviteit, zoals bijvoorbeeld ayurveda.

Uniek

Ayurveda is gebaseerd op volledige gezondheid in plaats van de afwezigheid van ziekte. Verder het houdt rekening met het feit dat ieder mens is uniek, heeft zijn eigen constitutie en moet dus individuele behandeling krijgen. Ayurveda houdt zich niet alleen met preventie bezig, maar behandelt ook de oorzaak van het probleem. Ayurveda geeft specifieke advies over aangepasde dieet, leefstijl en reinigins programmas gebaseerd op de persoonlijke constitutie van elk individu. Indien deze adviezen gevolgd zijn is de kans om acute en chronische ziektes te vookomen veel groter. Met ayurveda is het mogelijk om de qualiteit van leven zodanig te verbeteren zoals het met modern medicijn niet kan.

Ieder kruid die wij gebruiken heeft zijn eigen kwaliteiten en eigen invloeden wanneer het door de verteringsstelsel gaat afhankelijk van de persoonlijke constitutie.

Met de hulp van de ayurvedische leefwijze, zijn wij in staat om niet alleen veel eerder ingrijpen bij een ziekteverloop, maar ook om de oorzaak te vinden van de ziekte of liefst nog eerder door preventie de ziekte te voorkomen. De Ayurvedische benadering is opvallend goed toe te passen in de moderne stijl van leven.

Print