Werkwijze

Oude geneeswijzen op hedendaagse wijze

Het doel is om cliënten te begeleiden en te ondersteunen in hun zoektocht naar gezondheid en balans. Benigna werkt volgens de principes en grondslagen van de traditionele Ayurveda aangevuld met de uitvindingen van de moderne wetenschap. De kracht van haar werkwijze bestaat uit het toepassen van deze oude geneeswijze op de huidige gezondheidsproblemen op een hedendaagse wijze. Al haar adviezen en behandelingen zijn gebaseerd op de kennis en sturing van de helende krachten vanuit de natuur. Ayurveda is een van de oudste geneeswijze ter wereld en vanuit de Ayurveda zijn de andere medische wetenschappen ontstaan. Ayurveda is door de Wereldgezondheidsorganisatie erkend als een traditionele geneeskunde.

Voor jong en oud

Ayurveda is voor jong en oud en voor iedereen die er belangstelling voor heeft.
Van baby tot hoogbejaarde heeft de Ayurveda veel te bieden. Ayurveda is niet alleen een geneeswijze het is ook een manier van leven. Zo zijn er allerlei manieren om iedere fase in het leven van de mens te ondersteunen. Denk aan babymassage voor het pasgeboren kind, adviezen en beschermende maartregelingen voor het jonge meisje wat voor het eerst ongesteld wordt, voedingsadviezen en oefeningen voor de zwangere vrouw. Kortom voor alle belangrijke veranderingen in het leven van de mens heeft Ayurveda adviezen, behandelingen en ondersteunende kruiden en dranken.

Eenvoud van aanpak

Het unieke aan Ayurveda is dat het door de eeuwen heen allerlei ontwikkelingen doorgemaakt heeft. Het is geen starre wetenschap. Anders kon het nu niet bestaan. Juist de eenvoud van aanpak, de aandacht voor de cliënt en de rust waarmee de consulten en behandelingen gedaan worden maakt het dat Ayurveda zo natuurlijk en vertrouwd aanvoelt. Tijdens het consult vormt Benigna samen met de cliënt een zo compleet mogelijk beeld van de cliënt en haar/zijn problemen. Door integratie van Ayurveda en modern wetenschap, focussen deze sessies zowel op de persoon, die een uitdaging op het gebied van gezondheid heeft als op de gezondheidsproblemen zelf. Het consult verloopt volgens een uitgebreid onderzoek waarin alle aspecten van het leven vertegenwoordigd zijn. De consulten en behandelingen worden door de meeste verzekeraars helemaal of gedeeltelijk vergoed, afhankelijk van de polis van de client (klik hier voor meer informatie over vergoedingen). Deze consultaties benaderen de problemen van de cliënt van lichamelijk, emotioneel en spiritueel perspectief.

Waaruit bestaan de behandelingen

De behandelingen bestaan uit: voedingsadviezen, leefstijl adviezen, ayurvedische behandelingen en spirituele begeleidingen. Allemaal met maar een doel. De cliënt weer terug in balans te brengen met zichzelf en zijn/haar omgeving. Uw eerste bezoek begint met een intakegesprek om uw constitutie vast te stellen. Voordat U op consult komt, heeft U via de email of gewone post een intakeformulier ontvangen met een aantal vragen. Het is de bedoeling dat U dit terugstuurt voordat het consult plaats vindt. (Klik hier voor de aanvraag van een consult!)

Gedurende een evaluatie neemt Benigna een complete medische en leefstijl voorgeschiedenis en een onderzoek, waarbij gekeken wordt naar de lichaam als een fysiek systeem en ook als een veld van intelligentie, die de keuzes en benodigdheden van de persoon reflecteert. Gebaseerd op dit onderzoek, wordt advies gegeven dat de gezondheid van Uw lichaam, geest en ziel verbetert, inclusief aanbevelingen voor dieet, stressbeheersing, behandelingen, oefeningen, emotionele genezing, kruiden en supplementen. Belangrijk is dat U een actief, vermogend partner bent in Uw genezingsproces en dat U open staat voor het ontvangen van tijdloos kennis van stress management, dieper vervulling van het leven, emotionele genezing, balanceren van zakelijke en gezondheid, verlossing van blokkades om zo Uw leven naar het volgende niveau te brengen.

Tijdens het consult bespreken we Uw intakeformulier en dan volgt een lichamelijk onderzoek. Achtereenvolgens vinden de volgende onderzoeken plaats: pols, tong, stem, huid, ogen, en algehele uitstraling en er worden vragen gesteld over Uw ontlasting en urine. Er wordt ook uitvoerig op Uw voeding en levensstijl ingegaan. Uit deze bevindingen geeft Benigna advies over Uw voeding en reikt U handvaten aan om Uw leven gezonder in te richten. Waar nodig, tests of consult met een specialist is aanbevolen.

Naar aanleiding van deze bevindingen van dit eerste consult wordt in overleg met u een behandelplan besproken.

Print